Передплата 2024 «Добрий господар»

Уряд обіцяє виділити 3 млрд. гривень на підтримку окремих медичних закладів

  • 26.03.2020, 11:55
  • 685

З 1 квітня 2020 року місцеві бюджети отримають субвенцію на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я

Про це повідомляє Щоденний Львів із посиланням на сайт МОЗ.

З 1 квітня 2020 року місцеві бюджети отримають субвенцію на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я.

Таке рішення, з ініціативи Міністра охорони здоров’я України Іллі Ємця, прийнято на засіданні Уряду 25 березня. На думку міністра охорони здоров'я, це дозволить забезпечити безперервність надання необхідних медичних послуг українцям в умовах трансформації системи охорони здоров’я України.

Читайте також: Роздайся, море, — жаба лізе! Нардепи зажадали для себе VIP-умов у столичних лікарнях

Згідно з документом, передбачається надання коштів:

  • 651,4 млн грн — на забезпечення лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет у 2-му та 3-му кварталах;
  • 173 млн грн — на утримання регіональних центрів громадського здоров’я;
  • 905,8 млн грн — на фінансову підтримку окремих закладів охорони здоров’я вторинного та третинного рівня, які уклали договори з НСЗУ;
  • 1,5 млрд грн — на фінансування будинків дитини, закладів служби крові, МСЕКів, бюро судмедекспертизи, баз спецмедпостачання, проведення судово-психіатричної експертизи, патолого-анатомічних бюро та закладів надання психіатричної допомоги.

Також, відповідно до постанови, Міністерство охорони здоров’я спільно з Національною службою здоров’я України повинні впродовж трьох місяців здійснити аналіз реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування та надати Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо удосконалення.

Схожі новини