Передплата 2024 «Добрий господар»

Світ сьогодні молитиметься разом з Папою Франциском

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій оголосила 25 березня днем молитви і посту за Україну. У спільній вселенській молитві з Папою Франциском об’єднаються всі церкви і релігійні організації України.

«Закликаємо всіх віруючих звернутися до Всевишнього з молитвою про захист життя та здоров’я кожної людини, подання допомоги у боротьбі з пандемією, про лікарів та всіх, хто жертовно служить ближнім, про зцілення уражених хворобою, про мудрість і наснагу щодо вжиття практичних заходів для недопущення поширення коронавірусу в Україні та світі», — йдеться у заклику Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.

Історія свідчить, що єднання народу та взаємодопомога під час складних життєвих випробувань є важливим і ефективним засобом перемоги епідемій, стихійних лих, економічних криз. «Однак для всіх віруючих ще більш важливим є усвідомлення того, що лише з Божою допомогою та мудрістю людина може пройти ці складні часи гідно, зі спокоєм у серці, з тверезим розумом», — наголошують у раді.

«Крім того, 25 березня — це день Благовіщення за григоріанським календарем. Тому цього дня весь християнський світ, на заклик Папи Франциска, молитиметься спільну екуменічну вселенську молитву за припинення пандемії коронавірусу. Прошу всіх завтра, у цей час вселенської молитви, перебуваючи у своїх домівках, єднатися із Святішим Отцем і з нами, які зберуться в Патріаршому соборі у спільній молитві», — зазначив глава УГКЦ блаженні ший Святослав.

У Патріаршому соборі молитва розпочнеться о 13.00 за київським (о 12.00 за римським) часом. «Живе телебачення» буде транслювати цю молитву. Прямий ефір можна буде переглянути на каналі «Живого ТБ» в мережі YouTube або сторінці «Живого ТБ» у Facebook.

Схожі новини