Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Координаційний штаб з протидії розповсюдженню коронавірусу досі не має стратегії боротьби з пандемією", - Іонова

  • 24.03.2020, 16:55
  • 645

Координаційний штаб з протидії розповсюдженню коронавірусу досі не має стратегії як боротися з епідемією.

Про це сказала народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Марія Іонова в коментарі «Прямому».

«Створили додатковий хаос, паралельні якісь штаби, а мета звичайно у великого бізнесу хороша і прекрасно, що вони погодилися, але це все одно має управлятися кимось і хтось це має організовувати. Якщо вже Зеленський це запропонував, то він і мав це координувати. І уряд з фінансами мав впоратися», — сказала вона.

«Що ми бачимо в реальності? Ми бачимо, що насправді прорекламовані 10 млн тестів, яких взагалі-то немає, оскільки привезли тільки 250 тис. Як вони будуть розподілені між регіонами невідомо. Ми знаємо, що куратор з Харківської області організував цю поставку і він хотів для Харківської області 200 тис. тестів. Як зараз будуть розподілятися ці 250 тис? Це по 10 тис. тестів на регіони, в обласні центри по скільки? По 5, по чотири, по шість? А далі по районам як? Тобто, проблема навіть не в кількості. От є начебто створений координаційний штаб, сьогодні тільки долучили представника керівництва парламенту до цього штабу, а у нас досі немає ні стратегії, ні шляхів вирішення, ні пріоритетів», — наголосила Іонова.

Вона переконана, що перед таким викликом як епідемія коронавірусу політичні сили мають об’єднатися і спільно боротися проти її розповсюдження.

«Я сьогодні почула від прем’єр-міністра, що у нас розробляється стратегія, рішення… Зараз країна має об’єднатися і немає в цьому питанні опозиції. У нас є спеціалісти, є антикризовий менеджмент, вони зараз мають всі разом налагодити систему, а влада далі продовжує казку про «щуку, рака й лебедя», — додала Іонова.

Популярне за добу

Популярне за тиждень