Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівщина «полює» за апаратами штучної вентиляції легень

Вони будуть необхідні,  якщо у нас з’являться важкі хворі на коронавірус

«Львівщина вже заплатила авансом за більш ніж двадцять апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ), необхідних для лікування важких хворих на коронавірусну інфекцію, а благодійники у свою чергу оплатили п’ять апаратів ШВЛ, — повідомив сьогодні на брифінгу голова Львівської ОДА Максим Козицький. — Ми постійно шукаємо на ринку ці апарати, але часом ціни дуже високі. Постійно шукаємо апарати за доступними цінами».

Також, за словами міського голови Львова Андрія Садового, апарати ШВЛ є у 8-й міській клінічній лікарні Львова. Там звільнено 360 ліжкомісць для пацієнтів, з яких 100 — для тих, хто потребуватиме підключення до апаратів ШВЛ.

Також до закупівлі цих необхідних апаратів долучаються благодійники. За інформацією прес-служби ЛМР, львівські компанії «Ензим» і «Кормотех» придбали за 4 мільйони гривень два апарати штучної вентиляції легень Hamilton C3 (їх передадуть до обласної інфекційної та 8-ої міської лікарень). Також закуплено генератори кисню, кардіомонітори, 500 експрес-тестів на SARS-CoV-2, респіратори і спецкостюми для медперсоналу та інше. Обладнання та засоби захисту для медиків виробники передадуть трьом львівським лікарням.

За словами керівниці львівського міського штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції Галини Слічної, у медичні заклади Львова щоденно надходить закуплене медичне обладнання для боротьби з коронавірусом: апарати ШВЛ, костюми біологічного захисту, експрес-тести. Так, за позабюджетні кошти закуплено апарати штучної вентиляції легень. Їх завезли у 8-му лікарню, яка буде першим міським медзакладом, що прийматиме хворих.

Та загалом по області ситуація по апаратах ШВЛ не дуже втішна. Як повідомляв раніше т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько, на сьогоднішній день в області є близько 160 вільних (не задіяних у лікуванні) апаратів ШВЛ. Багато з них закуплені ще у 90-х — 2000-х роках. Апаратів, закуплених протягом останніх п’яти років, — не більше сорока штук.

Схожі новини