Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Геращенко заявив, що самоізоляцію українців можуть почати перевіряти за допомогою мобільних операторів

  • 24.03.2020, 12:14
  • 683

За його словами, сьогодні поліція почала отримувати в автоматизованому порядку дані від прикордонників щодо десятків тисяч українців, які підписали особисті зобов’язання про 14 денний карантин шляхом самоізоляції.

Про це повідомляє WR з посиланням на пост в Facebook заступника голови МВС Антона Геращенка.

«Наші співгромадяни, привчені десятиліттями беззаконня до безвідповідальності, не цінують ні свої, ні чужі життя. Передбачаю, що українцям доведеться заплатити за це дуже дорогу ціну.» — пише Геращенко.

«Сьогодні поліція почала отримувати в автоматизованому порядку дані від прикордонників по десяткам тисяч українців, які підписали особисті зобов'язання про 14 денному карантині шляхом самоізоляції. Десятки тисяч дільничних і патрульних поліцейських приступають до масового вибіркового контролю умов дотримання карантину.» — повідомляє заступник голови МВС.

Читайте також: «Це проблема літніх людей»: українець, який повернувся з Польщі і відмовився від самоізоляції, розлютив мережу

«Від цього без перебільшення залежить майбутнє боротьби з епідемією коронавірусу. Не виключаю, що цих заходів буде недостатньо і за прикладом Південної Кореї, Ізраїлю та Польщі державі доведеться звернутися до мобільних операторів і банків, щоб здійснювати контроль за умовами карантину через моніторинг мобільних мереж.» — підсумував Антон Геращенко.

Також Геращенко нагадав, що за порушення даного зобов’язання передбачений штраф в розмірі від 17 до 34 тисяч гривень.

Схожі новини