Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Що означає режим надзвичайної ситуації, запроваджений на Львівщині від 24 березня?

Рекомендовано не випускати на вулицю дітей до 14 років  без супроводу батьків, а старшим людям - не виходити з дому без нагальної необхідності

«Надзвичайна ситуація, введена на Львівщині відповідно до рішення обласної комісії ТЕБ та НС дає нам можливість рекомендувати переміщення осіб, а також дає більші повноваження силовим органами взяти під контроль об’єкти критичної інфраструктури та лікарні. Для мешканців на даний момент нічого не зміниться. Контроль, самодисципліна, використання засобів індивідуального захисту, дотримання дистанції — все як було», — повідомив на брифінгу голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За його словами, документи на вулицях поліція не перевірятиме, оскільки це тільки рекомендація — не випускати дітей до 14 років без супроводу батьків на вулицю, а старшим людям не виходити з дому без нагальної необхідності.

За словами Максима Козицького, введений у Львівській області стан надзвичайної ситуації — вимушений захід і ми будемо працювати далі в такому режимі.

У свою чергу міський голова Львова Андрій Садовий роз’яснив, що означає надзвичайна ситуація для мешканців Львова: «Треба відрізняти надзвичайну ситуацію від надзвичайного стану, який означає низку обмежень конституційних прав людей (надзвичайний стан може бути введений лише Указом Президента та окремим рішенням Верховної Ради). Оголошення надзвичайної ситуації на території області та Львова лише підтверджує той стан, в якому існує Львів сьогодні. Життєдіяльність міста не зазнає особливих змін».

За його словами, усі підприємства, які працювали досі, працюватимуть. Рішення про закриття ніхто не приймав. Влада має забезпечувати умови для життя і здоров'я населення: вода, продукти харчування, предмети першої необхідності, ліки, комунальні послуги, транспорт тощо.

Директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич повідомила: «Оголошення надзвичайної ситуації на території області, в тому числі й міста Львова, по суті є підтвердженням того стану, в якому існує Львівщина на сьогодні, і не внесе якихось особливих коректив в процес життєдіяльності міста. Міська влада робила і робить все для того, щоб захистити своїх мешканців від коронавірусу. При цьому просимо усіх бути свідомими та відповідальними і дотримуватися усіх заходів безпеки для убезпечення себе і своїх рідних».

Нагадаємо, за підсумками засідання комісії ТЕБ та НС ухвалили рішення про визначення ситуації, що склалася на території області у зв’язку з поширенням ГРВІ, спричиненої коронавірусом, як надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру регіонального рівня. Усі органи переведено у режим роботи у в умовах надзвичайної ситуації. Комісія сформує перелік підприємств, що забезпечуватимуть життєдіяльність області. Керівником робіт із ліквідації наслідків епідемії визначили профільного заступника голови ЛОДА Іван Собка. Він має визначити склад та структуру штабу, що напрацює план заходів із ліквідації наслідків.

Схожі новини