Передплата 2024 «Добра кухня»

МОЗ вирішило, що "швидкі" з експрес-тестами - завелика розкіш для простих смертних

  • 23.03.2020, 11:55
  • 1 073

Експрес-тести на коронавірус будуть проводити у разі підозри на COVID-19 тільки лікарі певних закладів охорони здоров’я

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на Міністерство охорони здоров’я України у Facebook.

«Якщо у вас є симптоми гострого респіраторного захворювання, телефонуйте до свого сімейного лікаря. Екстрена медична допомога виїжджає тільки на ургентні випадки. Медичні працівники екстреної допомоги НЕ БУДУТЬ проводити тест на COVID-19».

Наголошуємо, що експрес-тести будуть використовуватися лікарями закладів охорони здоров'я для «санітарного сортування», тобто медики мають зробити два тести: один на грип і експрес-тест на коронавірус.

Це потрібно, щоб вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі. Якщо тест на грип позитивний, лікарі вживають відповідних заходів.

Якщо експрес-тест підтверджує коронавірус, лікарі мають узяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЛР. Після цього можна казати про підтверджений випадок захворювання та вживати необхідні протиепідемічні заходи".

Цьому передувало: 22 березня МОЗ заявив, що медики з бригади екстреної допомоги, прибуваючи на виклик щодо підвищеної температури і підозри на коронавірус, робитимуть два тести — на грип і експрес-тест на коронавірус.

Схожі новини