Передплата 2024 ВЗ

Керівникам, які звільняють працівників під час карантину, загрожує штраф до 51 тисячі або виправні роботи

  • 21.03.2020, 10:51
  • 514

Керівникам, які незаконно звільняють працівників під час карантину, може загрожувати штраф до 51 тис. грн або виправні роботи, а також позбавлення права обіймати певні посади або виправні роботи на строк до 2 років.

Про це заявив заступник голови Нацполіціі — начальник Головного слідчого управління НПУ Максим Цуцкірідзе, інформує пресслужба МВС, передає Форпост.

За його словами, у разі незаконного звільнення працівники можуть звертатися на 102 або писати заяву в поліцію за статтею 172 Кримінального кодексу України (Грубе порушення законодавства про працю).

«Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 000 — 51 000 гривень). Або позбавлення права обіймати певні посади. Також керівників можуть позбавити права займатися певною діяльністю на строк до трьох років, або покарати виправними роботами на строк до двох років», — сказав Цуцкірідзе.

Заступник голови Нацполіції також нагадав, що коли людину беруть на роботу і укладають договір між нею і роботодавцем, прописані певні умови.

«Роботодавці не можуть їх погіршувати під приводом карантину, інакше їм доведеться відповідати за такі дії. Поки про такі випадки я не чув, всі з розумінням підходять до ситуації», — уточнив Цуцкірідзе.

Заступник голови Національної поліції України сказав, що правоохоронці будуть оперативно реагувати на порушення трудового законодавства і притягати порушників до кримінальної відповідальності.

Схожі новини