Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Прокуратура Києва перевірить приватну клініку, де приховали пацієнта, хворого на коронавірус

  • 20.03.2020, 12:56
  • 696

Прокуратура Києва ініціювала проведення досудового розслідування стосовно службових осіб приватної медичної клініки, які не повідомили державні органи України про пацієнта, хворого на коронавірус.

Про це повідомляє столична прокуратура, речниця відомства Надія Максимець у коментарі Українській правді.

«Вказана інформація з'явилася у ЗМІ вчора ввечері. Перевірити її можна виключно слідчим шляхом, у зв'язку з чим відкрито кримінальне провадження. Будуть проведені відповідні слідчі дії, витребувано всю інформацію. За результатами буде прийматися відповідне процесуальне рішення».

Згідно інформацією ЗМІ, киянин, який нещодавно відвідував Швейцарію, зробив тест в одному з приватних медичних центрів столиці. Проте центр не повідомив про позитивний тест пацієнта Міністерство охорони здоров'я та Центр громадського здоров'я. Діагноз підтвердила і надала інформацію державним органам України одна з німецьких лабораторій.

Відомості за цим фактом внесено до ЄРДР за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань.

В Україні діють жорсткі карантинні заходи з метою запобігти поширенню коронавірусу COVID-19. Верховна Рада посилила відповідальність за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням.

В умовах боротьби з коронавірусом оперативне інформування державних органів про можливі випадки захворювання є вкрай необхідним для моніторингу і вчасного реагування на ситуацію, встановлення та ізоляції контактних осіб задля збереження життя та здоров’я українських громадян.

Схожі новини