Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Провінційний коронавірус: бурхлива реакція підприємців на закриття Самбірського ринку

Самбір сколихнула небуденна подія – закрили місцевий продуктовий ринок, на якому у місті тримається постачання продуктами, а також заробітки багатьох містян

Ще у понеділок міський голова Юрій Гамар дав пресконферненцію, повідомивши, що у місті зачиняють усе, крім аптек, продуктових магазинів, АЗС та продуктового ринку. А вже у середу увечері гірка година спіткала і базар.

Що цікаво, директор ринку Іван Денькович, як тільки прийшла команда закрити продуктові ятки, звернувся до нашої редакції з проханням якомога швидше розповсюдити для підприємців та покупців прикру новину. Близько 150 поширень у соціальних мережах — це своєрідний рекорд, читачі нам повірили…

Щоправда, не всі, бо наступного ранку наш репортер сам переконався у тому, що небагато продавців та покупців таки прийшла під зачинені брами. Здебільшого з обуренням. Основний удар прийняли на себе правоохоронці та охоронці ринку, які невпинно захищають підступи до входу.

Ми поспілкувалися з невдоволеними. Злі не стільки на світову пандемію, скільки на своє нужденне життя, позаяк на два тижні оголошений карантин геть зіпсує увесь товар. Іван Денькович розпорядився вранці, щоб охорона ринку запускала по кілька підприємців, щоб забрали зі своїх яток ходовий товар. Але що з ним тепер робити? Це ж купа грошей, це реальні збитки!

А ще торговий люд, згідно із законами української заздрості, дорікав нам тим, що якщо закривають їхній ринок, то нехай закривають і всі інші продуктові крамнички та маркети — як бідувати, то всім!

Якимось чином (маршрутки не їздять) добралися із сіл у Самбір газдині, які торгують молочною продукцією. Віддавали товар перехожим, можна сказати, за безцінь. Навіть нам пропонували плесканку сиру за 40 гривень… Хоча, насправді, підприємців більше цікавила не втрата товару, не вимушені двотижневі «канікули» продовольчого ринку, а оренда торгової площі. Наразі є інформація, що люди, які торгували у критому павільйоні зі столів, платити оренди не будуть, а от ті, які орендують магазинчики на ринку, — ще невідомо. Фінансова непевність дратує людей значно більше, ніж усі коронавіруси разом узяті.

Схожі новини