Передплата 2024 «Добра кухня»

У Трускавці закрили «Нафтусю». Але не для всіх… 

​​​​​​​У Трускавці із сьогоднішнього дня закрили для користувачів бювет мінеральних вод.

Це в розмові з кореспондентом «ВЗ» підтвердив керівник ТзОВ «Трускавецькі лікувальні води», на балансі якого перебуває цей господарський підрозділ, Андрій Тарнавський. Рішення далося нелегко. Були телефонні дзвінки, до бювету навідувались представники деяких господарюючих суб’єктів. Однак, як запевнив наш співрозмовник, пішли вони ні з чим. Виторгувати для себе якісь поблажки не вдалося.

Що це означає для міста-курорту? Пояснити ситуацію, прокоментувати «вбивче» для абсолютної більшості суб’єктів підприємницької діяльності курорту рішення попросили міського голову Трускавця Андрія Кульчинського. Мер підтвердив, що «Нафтусю» справді «закрили».

Ніколи в Трускавці такого не було. Навіть тоді, коли на бюветі проводились ремонтні роботи, здійснювалась масштабна реконструкція - доступ до мінеральних джерел зберігався. Але нічого не зробиш.

Запроваджені від сьогодні обмеження та заборони нічого доброго для економіки курорту не принесуть. Недоотримає прогнозованих надходжень і міський бюджет. Лише від наданих урядом під час карантину пільг для підприємців, яких, наприклад, звільнили від плати за землекористування, місто втратить близько 16 млн. грн.

Наразі ж доступ до мінеральних вод курорту мають лише ті суб’єкти підприємницької діяльності, які подбали про власні бювети. Для них, гуртовиків, зроблено виняток. Вони, купуючи гуртом мінводу у ТзОВ «Трускавецькі лікувальні води», мають право, подбавши про дотримання оголошених жорстких протиепідеміологічних заходів, відпускати воду своїм відпочивальникам.

Схожі новини