Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівські таксисти під час карантину не наживаються, бо "немає сенсу"

Оскільки у Львові є обмеження у роботі громадського транспорту (в одній маршрутці — до десяти пасажирів), приватні перевізники міста працюють у режимі “вихідного дня”

На автобус треба чекати щонайменше півгодини, «на лініях» — вдвічі менше машин. Значно краще працюють тролейбуси і трамваї. Під цей «шумок» можуть добряче заробити служби таксі. Яка ситуація на ринку таксі під час карантину, з’ясовувала журналістка «ВЗ».

…Вранці викликаю телефоном у диспетчерській службі машину «із шашечкою». Якщо раніше «на лінії» треба було трішки почекати з’єднання з оператором, то тепер працівниця сервісу відповіла за дві секунди. Викликаю машину з дому на роботу — від вул. Медової Печери до вул. Героїв УПА. Це орієнтовно відстань до десяти кілометрів і при розвантаженій дорозі двадцять хвилин їзди. Мені запропонували машину економ-класу за 94 гривні, комфорт — 122 гривні та автівку бізнес-класу за 172 гривні. Оскільки традиційно замовляла комфортну машину, то тепер не побачила подорожчання. «У нас ціни не підвищувалися. Немає сенсу», — відповіла оператор на другому кінці дроту.

А яка ситуація з вартістю таксі на мобільних сервісах? Викликаю машину через програму Bolt. Планую поїздку від центру (пам'ятника королю Данилу) до головного залізничного вокзалу. У системі мені презентували машини, які приїдуть за хвилину (раніше треба було почекати навіть десять хвилин). Ціни теж комфортні і не подорожчали: 54−74 гривні. Аналогічна ситуація із сервісом таксі Uber. Планую поїздку від проспекту Свободи до двірця. Вартість така сама, як і до карантину, — 55−65 гривень.

Скріншоти автора
Скріншоти автора

На вулицях міста не побачила таксистів-«бордюрників». Раніше вони працювали ледь не на кожному кроці, мали свої злачні місця. Тепер картина змінилася…

Як сказав для «ВЗ» голова Асоціації «Львівське таксі» Леонід Бойко, карантин не дав прибутків таксистам, бо чимало людей не потребують їхніх послуг. Майже ніхто не їде ні на роботу, ні у справах… «Авіа та залізничні сполучення теж призупинилися, тому таксисти не мають кого возити, — пояснив пан Леонід. — У такій ситуації не підвищують тарифи».

Схожі новини