Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Максим Козицький просить "скинутися" через коронавірус (оновлено)

Журналіст ВЗ звернулася до його прессекретаря, щоб дізнатися, яку суму він пожертвував сам. Але нам відповіли, що голова ЛОДА наразі цього не коментуватиме

Очільник облдержадміністрації закликає підприємців і депутатів долучитися до збору коштів для закупівлі засобів індивідуального захисту та медобладнання

«Закликаю усіх людей доброї волі, бізнесменів, підприємців, депутатів усіх рівнів, меценатів долучитися до збору коштів для закупівлі засобів індивідуального захисту та іншого медичного обладнання, які зараз вкрай необхідні нашим медичним установам» — написав Максим Козицький.

За його словами, усе суспільство повинно об’єднатися заради подолання наслідків епідемії.

Бізнесмени уже допомагають. Зокрема, львівський ресторатор привіз до інфекційної лікарні бутильовану воду, папір, печиво, серветки, туалетний папір, мішки для утилізації костюмів біозахисту… Одна з IT-компаній Львова пожервувала на боротьбу з інфекцією 10 мільйонів гривень. Міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що станом на 19 березня є вже з десяток компаній і підприємців, які вже пожертвували грубі гроші на придбання обладнання в лікарні, де лежать хворі з підозрою на коронавірус. «Місто наразі має близько ста апаратів штучної вентиляції легень, однак потребує мінімум ще стільки ж», — відзначив мер Львова.

Лікар-епідеміолог Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко повідомила, чого потребує медзаклад: «Одноразова постіль, ліжка, концентратори кисню, костюми біозахисту, латексні рукавиці, захисні окуляри, респіратори. І дуже потрібні швидкі тести на грип і коронавірус».

Утім допис Максима Козицького викликав неоднозначну реакцію користувачів соцмереж.

Схожі новини