Передплата 2024 «Добрий господар»

Кордони ЄС і Шенгенської зони закриють у зв'язку із протидією COVID-19

  • 18.03.2020, 11:52
  • 843

Лідери ЄС на саміті у вівторок погодилися на запропоноване Єврокомісією закриття зовнішніх кордонів Євросоюзу і Шенгенської зони як мінімум на 30 днів у відповідь на спалах коронавірусу

Як повідомляє «Європейська правда», про це після саміту заявила президент Є К Урсула фон дер Ляєн.

«Під час саміту Європейської ради, що проходив по відеоконференції, держави-члени ЄС схвалили пропозиції Єврокомісії щодо прикордонних заходів, економіки, спільних державних закупівель та досліджень для боротьби з коронавірусом», — написала вона в Twitter після саміту.

У заяві на сайті Європейської ради йдеться, що для «обмеження поширення вірусу в глобальному масштабі лідери погодилися зміцнити зовнішні кордони, застосовуючи скоординоване тимчасове обмеження несуттєвих поїздок в ЄС на період 30 днів».

Лідери ЄС також схвалили керівні принципи, запропоновані Комісією, з управління кордонами.

«Ми повинні забезпечити пропуск ліків, продуктів харчування і товарів, і наші громадяни повинні мати можливість подорожувати у свої країни», — сказав президент Європейської ради Шарль Мішель.

Країни ЄС також наголосили на необхідності обміну інформацією, розробки вакцини і надання її всім нужденним.

Лідери ЄС вирішили відкласти черговий саміт, запланований на 26−27 березня. Вони домовилися провести ще одну відеоконференцію наступного тижня.

Схожі новини