Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Японський інфекціоніст назвав безпечну дистанцію між людьми за коронавірусу

  • 18.03.2020, 09:54
  • 1 351

Дотримання безпечної відстані між людьми в межах 1,5-2 м назвали більш важливим заходом профілактики коронавірусу, ніж заборона на масові заходи

Про те, скільки метрів має бути між людьми в громадських місцях, розповів в інтерв'ю РИА Новости популярний японський лікар-інфекціоніст і епідеміолог, який підготував у 2018 році посібник для Токіо щодо заходів на випадок поширення інфекцій в мегаполісі Сато Акіхіро, передає OBOZREVATEL.

«Значення має не стільки число, скільки відстань між присутніми, а також де відбувається захід. На вулиці ризик падає. Тобто обмеження за числом — безглузде. Наприклад, якщо уявити ситуацію, коли збереться навіть кілька десятків тисяч осіб, але за умови, що відстань між ними буде від 1,5 до 2 метрів, і це буде відбуватися на вулиці, і до того ж вони не будуть розмовляти між собою, то це набагато безпечніше, ніж якщо збереться нехай і невелике число людей, але в непровітрюваному приміщенні і вони будуть перебувати на відстані від 30 сантиметрів до 1 метра один від одного і говорити. Ось цього робити не можна», — сказав Сато.

Він описав ситуацію на прикладі концерту у закритому приміщенні — за словами Акіхіро, з погляду поширення нового типу коронавірусної інфекції, буде там 100 осіб чи 5000 — різниці немає.

Схожі новини