Передплата 2024 ВЗ

Нардепи фракції "ЄС" звернулися до влади з вимогою розібратися з фейками, які нагнітають паніку в Україні

  • 17.03.2020, 18:40
  • 821

Народні депутати фракції "Європейська Солідарність" звернулись до правоохоронців і влади з вимогою розібратись із масовою телефонною розсилкою провокаційних фейкових повідомлень про заходи дезінфекції в містах, які отримали громадяни України.

Про це повідомив народний депутат Олег Синютка на своїй сторінці в мережі Facebook, передає пресслужба фракції.

«Кіберполіція повинна знищувати фейкові повідомлення. Масова кампанія фейкових повідомлень у соціальних мережах та месенджерах про дезінфекцію міст з літаків хвилею прокотилась по всій території України. Така розсилка націлена на одне: спробу нагнітання паніки і дестабілізації ситуації», — підкреслив депутат.

«Якщо хтось думає, що ворог пішов на карантин, то це не так. Російські спецслужби використають будь-яку нагоду, щоби дестабілізувати суспільство», — додав він.

Олег Синютка повідомив, що депутати звернулись до правоохоронних органів та Ради нацбезпеки розібратися із масовою розсилкою провокаційних неправдивих повідомлення на телефони громадян.

«Звертаємось до СБУ, РНБО та поліції розібратися у факті поширення фейків, бо використання для таких дій баз даних мобільних операторів може свідчити про вчинення кіберзлочинів», — зазначив він.

«Ще раз наголошу, кіберполіція подібні випадки мусить локалізовувати якнайшвидше і не допускати масових «інформаційних заражень», — підкреслив представник «Європейської Солідарності».

Схожі новини