Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За тиждень українці викупили 300 мільйонів доларів

  • 17.03.2020, 18:11
  • 639

За 5 робочих днів загальний попит на валюту склав 2,1 мільярда доларів: більша частина була викуплена українськими компаніями, населення викупило 300 мільйонів доларів валюти, нерезиденти - 8 мільйонів.

Про це повідомив заступник голови Національного банку Олег Чурій на брифінгу для преси, повідомляє ЕП.

«Експортери починають підтримувати повернення іноземної валюти і її продаж, імпортери намагаються більше купити валюти. Реагує активно населення.

Якщо дивитися з початку минулого тижні і з понеділка, загальний попит склав 2,1 мільярда доларів, з яких населення купило 300 мільйонів доларів, нерезиденти купили всього 8 мільйонів доларів, це навіть не 1% від загальної суми.

Більшість валюти була викуплена українськими компаніями, які купувалю цю валюту для оплати по імпортним контрактам, а також по платежів за борговими зобов’язаннями", — відмічає він.

«Нацбанк продає валюти стільки скільки потрібно, у нас на кінець дня не залишається незадоволених заявків клієнтів на купівлю валюти. На міжбанківському ринку ми не бачимо панічних настроїв, всі заявки на купівлю валюти задовольняються», — підкреслив він.

Схожі новини