Передплата 2024 «Добра кухня»

У Києві кілька лікарень три дні відмовлялися перевірити жінку з підозрою на коронавірус: розгорівся скандал

  • 16.03.2020, 15:05
  • 1 167

У Києві відразу кілька лікарень відмовилися перевірити жінку з підозрою на вірусну пневмонію щодо наявності китайського коронавірусу.

Киянин Олександр Моргун розповів у мережі, як на власному досвіді переконався в недбалому ставленні лікарів до пандемії. Саме його мати стала жертвою обставин, передає OBOZREVATEL.

Пройти обстеження вдалося тільки через 3 дні в лабораторії Eurolab. Результат виявився негативним.

«Хочу розповісти як Україна „готова“ до пандемії Covid-19. Вже котрий день відчуваю це на власній шкурі, в особі рідної матері. Передісторія: з 07.03.2020 підвищилася температура (39 градусів), загальне нездужання, легкий кашель. Всі ознаки звичайної застуди. Але… Температура не збивалася жарознижувальними надовго. 5-й день, 11.03.2020, було звернення в поліклініку за місцем проживання з усіма „принадами“: сімейний лікар на курсах, черговий незрозуміло де. Діагноз: ГРВІ. Призначення: пити жарознижувальні. Ні аналізу, ні рентгену не призначено», — написав чоловік.

Далі, коли стан жінки погіршився, сім'я звернулася у приватну клініку «Viva», де виявили правосторонню пневмонію і поставили крапельницю, яка так і не допомогла. У міській лікарні № 3, куди звідти потрапила хвора, пневмонії не побачили і діагностували бронхіт.

«Госпіталізація. Наполіг на приміщенні в пульмонологію, а не в терапевтичне. Призначено чергові крапельниці антибіотика. Відразу прошу направлення на експрес-тест на Covid-19. Відповідь лікарів: «Не накручуйте себе, все в нормі», — обурився киянин .

Тим часом у матері Моргуна температура піднялася вже до 40 градусів. Сім'я пішла в мережу «Добробут».

«Діагноз: грип — ні, підозра на двосторонню вірусну пневмонію. Рекомендований тест на Covid-19. Їду в Київську Міську дитячу клінічну лікарню № 2, як лікарню, анонсовану владою, де можна зробити експрес-тест. Відповідь у приймальному: йдіть до інфекційного. В інфекційному — «Ми такого не робимо нехай вам «Добробут» робить», — продовжив Моргун. Відмовилися зробити тест і в Олександрівській клінічній лікарні.

«Коротко про головне: людина з реальною підозрою на „карантинний“ вірус Covid-19 не може пройти тест на нього вже 3-й день! Не буває так, що в країнах Європи за день підтверджують понад 100 випадків на добу, а в Україні за тиждень тільки 3 випадки! Правда: нічим ставити правильний діагноз! Лікуємо пневмонію або те, що вміємо», — не стримався чоловік.

«Пост трохи панічний! Сподіваюся, що це дійсно просто пневмонія. Але після галасу в пульмонології маму перевели у відділення інтенсивної терапії. Лікар знову не дає направлення на тест. Якщо ви думаєте, що у Києві — столиці — можна зробити тест на цей китайський вірус, то ви дуже глибоко помиляєтеся», — резюмував він.

16 березня жінку все ж перевірили на коронавірус у Eurolab. Зараження не зафіксували.

«Кому цікаво: вартість 1500 грн — на місці, можна брати контейнери для біоматеріалу і забір робити не у них. Є також „виїзний“ тест», — розповів Моргун, опублікувавши фото результату.

Схожі новини