Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Винна паніка": як МАУ обґрунтувала стрибок цін на квитки

  • 15.03.2020, 16:34
  • 845

У МАУ заявляють, що зростання цін на квитки з Європи до України на рейси 15-16 березня пов'язано зі збільшенням запитів, а головний союзник зростання вартості – паніка

Про це інформує Українська правда із посиланням на пресслужбу МАУ

«Авіакомпанія МАУ відійшла від ручного режиму формування вартості перельотів багато років тому і не має наміру повертатися до кам’яного віку. МАУ наголошує, що головний союзник зростання цін на авіаквитки — це паніка».

«Щодо вартості. Сучасні компанії розраховують вартість авіаперельоту за одним тим самим алгоритмом. Ціну формує спеціальна система розрахунку — Revenue Management System, що виключає вірогідність формування вартості авіаквитків у ручному режимі».

«Система автоматично визначає вартість на тому чи іншому маршруті у відповідності до цілої низки показників. Таких, як інтенсивність продажів, попит на період часу тощо. Цифрові алгоритми аналізують обсяг запитів на купівлю авіаквитків та перераховують їхню вартість у відповідності з кількістю користувачів, які одночасно заходять у глобальну систему бронювання для замовлення квитка та створення бронювання».

«Збільшення запитів на оформлення квитка система розцінює як підвищення попиту з відповідним корегуванням вартості».

В авіакомпанії також перерахували причини зростання цін.

«Не МАУ ухвалювала рішення щодо обмеження пасажирського сполучення. Відповіді на низку риторичних запитань допомогли б прояснити ситуацію зі зростанням цін. Хто порахував кількість громадян України (і не тільки українців), які хочуть та мають повернутися? Хто сіє паніку, що останній шанс повернутися — лише до 17 березня? Хто пояснив чітко і зрозуміло, як люди потраплять додому після цієї дати?».

«Головне завдання авіакомпанії — підіймати літаки в небо і доправляти людей в усі точки світу, авіакомпанія ніколи добровільно не припинила б це робити», — заявили в МАУ.

Схожі новини