Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Коронавірус не завадить суспільству освіжити червоні лінії для Зеленського, - «Європейська Солідарність»

  • 13.03.2020, 15:44
  • 510

Із цілком зрозумілих причин увага переважної більшості українського суспільства зосереджена на проблемах, прямо пов’язаних із світовою пандемією коронавірусу. Користуючись цим, українська влада вирішила задовільнити ще одну забаганку Москви та підписала «Рішення тристоронньої контактної групи про заснування так званої Консультативної ради». І наївно намагалася приховати документ від громадян.

Про це йдеться у заяві партії «Європейська Солідарність».

«Рішення» є категорично неприйнятним, оскільки повністю ігнорує безпекову складову та всупереч Мінським домовленостям концентрується виключно на політичних питаннях. Більш того, цим «Рішенням» визнається правосуб’єктність російських окупантів як окремої переговорної одиниці, а наша команда їхній легітимізації протидіє шостий рік і ніколи на це не погоджувалася. Російська Федерація, яка де-юре і де-факто є агресором проти України, цим «Рішенням» ставиться на один щабель із ФРН, Францією та ОБСЄ. Таким чином кремлівська версія про «внутрішній конфлікт в Україні» отримує визнання з боку самої України, а Росія видає із себе «миротворицю».

Немає жодного сумніву, що згоду на підписання цього документу дав особисто Володимир Зеленський… Але у нього ще є шанс публічно відмежуватися від цього «Рішення».

Схоже, в пам’яті Зеленського ті червоні лінії, що напередодні Нормандського саміту в Парижі накреслило йому суспільство, потьмяніли. І тому назріває потреба навіть в цих надскладних умовах, ще раз зібратися, щоби їх поновити.

Тож застерігаємо владу, яка виявилася абсолютно неспроможною підготувати країну до атаки коронавірусу, — не користатися ситуацією, пов’язаною із обмеженням масових заходів, щоб протягнути низку антиукраїнських рішень в інтересах Москви.

Закликаємо Францію, Німеччину та ОБСЄ не підтримувати «Рішення», оскільки воно суперечить національним інтересам України та виписано на користь Росії.

Схожі новини