Передплата 2024 «Добра кухня»

У п’ятницю, 13 березня Україна має закрити кордони через коронавірус (офіційно)

Інформація про те, що Україна через карантин закриє усі автомобільні і пішохідні переходи, а також залізничні контрольні пункти на кордонах з Євросоюзом о 22.00 четверга, 12 березня, виявилася фейком.

Насправді, згідно із інформацією, яку «ВЗ» надали в Держприкордонслужбі, кордони закриють до кінця дня у п’ятницю, 13 березня. І то йдеться не про всі пункти пропуску, а про частину з них.

Однак для цього ще має бути відповідне рішення уряду та офіційне повідомлення. Коли верстався цей номер, такого рішення уряду ще не було. Тобто 12 і 13 березня люди ще мали можливість в’їхати і виїхати з України. Так чи інакше, люди нервують, адже хтось має перетинати кордони саме у ці дні.

Як повідомив у Facebook Віктор Гальчинський з посиланням на інформацію митного комітету Європейської бізнес-асоціації, згідно з додатком до проєкту відповідного розпорядження уряду України, потенційно можуть бути закриті для руху такі пункти пропуску з Польщею:

Шегині-Медика (автомобільний та пішохідний), Рава-Руська — Гребенне (автомобільний і залізничний), а також залізничні пункти пропуску Хірив-Кросьценко, Рава-Руська — Верхрата, та пункт контролю «Львів». На території Волинської області можуть бути закриті залізничні пункти контролю з Польщею — Лудин та Ізов.

Крім того, на кордоні зі Словацькою Республікою можуть бути закриті — залізничний пункт контролю Ужгород, а також пішохідно-вело-автомобільні КПП Малі Селменці — Великі Селменці та Малий Березний — Убля.

На кордоні з Угорщиною готуються до закриття автомобільні пункти пропуску Дзвінкове — Лонья, Косино — Барабаш, Вилок — Тисабеч.

Також у переліку — 6 КПП на кордоні з Румунією, 50 КПП на кордоні з Молдовою, 29 КПП на кордоні з Російською Федерацією, 26 КПП на кордоні з Білоруссю.

Крім того, готуються до закриття пункти пропуску в аеропортах Івано-Франківськ, Чернівці. Наразі у переліку не було аеропорту «Львів», але остаточно усе має визначити уряд.

Схожі новини