Передплата 2024 «Добрий господар»

Порушників карантину в Україні каратимуть штрафами або кримінальною відповідальністю

  • 12.03.2020, 13:31
  • 580

За порушення карантинних умов є стаття КК, яка передбачає до восьми років в’язниці

Правоохоронці мають право під час карантину здійснювати рейди і перевіряти дотримання вимог уряду. За порушення умов карантину передбачено покарання від штрафів до кримінальної відповідальності, повідомив радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко, передає Захід.нет

«Порушників притягуватимуть до відповідальності. Йдеться, звісно, про посадових осіб або відповідальних за суб’єкти господарської діяльності», — пояснив він в ефірі «Громадського радіо».

Як приклад, радник міністра навів тритижневий карантин у закладах освіти. За його словами, стаття 325 Кримінального кодексу про порушення санітарних правил щодо запобігання інфекційним захворюванням передбачає штраф або обмеження волі до трьох років. А у разі, якщо це призвело до тяжких наслідків, порушення карається позбавленням волі терміном до восьми років.

«Є стаття 137, яка встановлює відповідальність і обов’язки громадян щодо охорони життя і здоров’я дітей. Там так само санкції від великих штрафів до п’яти років ув’язнення», — наголосив Іван Варченко.

Тож МВС закликало відповідально ставитися до ситуацій, які загрожують життю та здоров’ю українців.

Схожі новини