Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Не використовуєш газ? А платити за доставку доведеться!

НКРЕКП встановила мінімальні ціни на доставку газу

Якщо до вашого помешкання підведений газ, але ви його не використовуєте (наприклад, замість газової плити встановили індукційну панель), то все одно змушені будете платити за доставку. Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг прийняла постанову, якою встановила мінімальні ціни на транспортування газу.

Відповідно до постанови, «річ­на замовлена потужність об’єкта (об'єктів) споживача на розрахун­ковий календарний рік визначається Оператором ГРМ виходячи з фактично­го обсягу споживання природного газу цим об’єктом за газовий рік, що переду­вав розрахунковому календарному року, який визначається відповідно до вимог цього Кодексу, але не може бути мен­шою за: 39 куб. м — для об’єкта побуто­вого споживача, на якому природний газ використовується тільки для приготуван­ня їжі;126 куб. м — для об’єкта побутово­го споживача, на якому природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі; 314 куб. м — для об’єкта побутового споживача, на якому природ­ний газ використовується комплексно, у тому числі для опалення».

Скажімо, якщо у вас був газовий ко­тел, але ви замінили його на електрич­ний чи твердопаливний, то платитиме­те за доставку щонайменше 314 кубів на рік. Навіть якщо лічильник показу­ватиме у рази менші обсяги споживан­ня… Вартість доставки у кожному регі­оні різна, однак в середньому це 1,1 грн за кубометр. Суму розбиватимуть на дванадцять однакових платежів. Тобто платити треба однаковими частинами щомісяця.

Схожі новини