Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Путін заявив, що США занадто піклується про Україну

  • 11.03.2020, 13:33
  • 719

Президент Росії Володимир Путін заявив, що США, нібито не бажаючи матеріально допомагати, вимагали транзиту газу через Україну, щоб Київ отримував "хоч якісь гроші" від Росії

Безглузду версію він озвучив у 11-й серії інтерв'ю ТАСС, повідомляє OBOZREVATEL.

«Ось „Північний потік — 2“, ввели санкції. Ну, США завжди були проти розвитку наших відносин економічних з Європою… І проти „Північного потоку — 1“ вони ж боролися, тепер так само борються проти „Північного потоку — 2“. Ось дивіться, для чого вони це робили і чому? Яка підстава була — забезпечити транзит через територію України. Теж, правда, трохи дивно, правда?» — висловився він.

За словами російського лідера, захід нібито «піклується про Україну і взяв її під зовнішнє управління, але хоче, щоб Україна існувала, зокрема і за гроші Росії».

«Самі не хочуть їм гроші давати. За рахунок транзитних грошей, щоб Україна хоч щось там отримувала від нас. Гаразд, ми згодні, тому що загалом, у зв'язку з ростом споживання газу в Європі в цілому і в Україні зокрема, і ми будемо зацікавлені, ми і далі будемо транзитувати. Менше обсяг, але ми будемо це робити», — огризнувся Путін.

На його думку, якщо договір про транзит газу підписано, санкції з Росії потрібно зняти.

«Немає підстав для введення. А якщо санкції залишаться, залишається тільки один спонукальний мотив. Який? Забезпечити конкурентні переваги для свого LNG, для свого скрапленого газу», — підсумував він.

Схожі новини