Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дві українки зіпсували фреску Рафаеля у Ватикані (відео)

  • 11.03.2020, 12:50
  • 1 362

У Станцах Рафаеля, які знаходяться в Апостольському палаці у Ватикані, під однією з фресок з'явився напис "Лена, Тамара Вінниця". Відеосвідчення про вандалізм опублікував у своєму Facebook користувач на ім'я Олександр Вознесенський

Про це повідомляє ukranews.com.

«Автограф» був залишений на одній з фресок у так званих станцах Рафаеля (від італійського Stanze di Raffaello — тобто «кімнати Рафаеля») — приміщеннях у палаці Пап. Кімнати майстер розписав в 1508—1517 роках разом з учнями. У кожній станції чотири фрескові композиції, кожна з яких повністю займає одну стіну.

«Я на хвилину навіть дар мови втратив від побаченого. Це навіть не сором, це… у мене слів не вистачає. Якісь Олена і Тамара з Вінниці нашкрябали свої імена на фресці Рафаеля», — написав у себе на сторінці Олександр.

Також видно, що подібні написи робили і туристи з інших країн."Афінська школа" вважається одним з найвидатніших творінь Ренесансу. У центрі фрески зображені Арістотель і Платон. Їх оточують інші філософи Античності: Сократ, Парменід, Діоген, Піфагор, Геракліт, Евклід і Гипатія. Рафаель Санті розписав папський кабінет у 1509−1511 роках. На стінах художник створив чотири фрески, їх загальна тема — духовна діяльність людини. «Афінська школа» уособлює філософію, «Диспут» — богослов'я, «Парнас» — поезію і музику, «Мудрість, помірність і сила» — головні гуманістичні і християнські чесноти.

Схожі новини