Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Вважаємо це геноцидом журналістів та творчих працівників регіональних філій", - Сергій Томіленко

Голова Національної спілки журналістів України обурений практикою суспільного мовника, у якому співробітників переводять на чверть посадових окладів

Про це Сергій Томіленко написав на своїй сторінці у Facebook, навівши також текст листа до НСЖУ працівників Закарпатської регіональної філії Суспільного.

«Трудовий колектив Філії ПАТ НСТУ «Закарпатська РД», Комітет порятунку Суспільного Філії ПАТ НСТУ «Закарпатська РД» та Профспілковий комітет Філії ПАТ НСТУ «Закарпатська РД» обурений запропонованою альтернативою Правління НСТУ: переходом працівників, які не увійшли до нового штатного розпису на 0,25 ставки у зв’язку зі зміною умов праці, — йдеться у листі. — Ці зміни стосуються саме творчих працівників колективу, які й формують та створюють контент регіонального мовлення. Адже за планом керівництва Суспільного, працівник, який залишиться на запропонованій мізерній ставці, працюватиме над наповненням контенту центрального київського каналу. Знову ж таки це призведе до суттєвого скорочення контенту в регіонах та унеможливлення всебічного висвітлення життя в регіонах.

Оскільки оклади та премії центрального керівництва в десятки разів перевищують оклади та премії працівників у регіонах, вважаємо знущанням та моральним приниженням перехід на запропоновані умови праці — 0, 25 ставки (1480−1600 гривень на місяць).

Вважаємо це геноцидом журналістів та творчих працівників регіональних філій, які бажають працювати, створювати якісний регіональний контент, так як центральний канал ніколи не зможе у повному обсязі висвітлити життя краю".

Листа підписали голова Комітету порятунку Суспільного Філії ПАТ НСТУ «Закарпатська РД» ​Іванова та голова профкому ​Адамчук.

Голова НСЖУ, у свою чергу, додав, що Спілка закликає правління Суспільного мовника розвивати регіональне мовлення, а не переводити співробітників регіональних філій на 0,25 ставки!

Схожі новини