Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд у справі МН17 засекретив дані десятків свідків

  • 09.03.2020, 18:36
  • 542

Слідчий суддя вирішив, що імена десятків свідків у цій справі повинні залишатися в таємниці

Імена десятків свідків у справі про катастрофу пасажирського літака авіакомпанії Malaysian Airlines над Донбасом у 2014 році залишаться засекреченими. Про це в своєму виступі заявив нідерландський прокурор Вард Фердінандуссе, передає Главком.

«Багато десятків свідків хотіли поділитися тим, що вони пережили 17 липня 2014 року в період до і після того дня, як вони побачили, як установка БУК була доставлена, що вони побачили на місці запуску ракети, що вони знали про організацію підзахисних», — сказав прокурор.

За його словами, всі ці свідчення надають важливу інформацію для розслідування, вони «являють собою шматочки головоломки», які разом з фотографіями і відеозаписами, перехопленнями телефонних розмов, експертними висновками і всіма іншими доказами «утворюють надійну справу».

«Свідки в зоні, контрольованій „ДНР“, і свідки з Російської Федерації піддаються серйозному ризику при дачі свідчень … З цієї причини слідчий суддя вирішив, що імена десятків свідків у цій справі повинні залишатися в таємниці», — додав Фердінандуссе.

Схожі новини