Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У в'язницях Італії спалахнули протести через коронавірус

  • 09.03.2020, 17:32
  • 871

За останню добу в тюрмах Італії загинули шість ув'язнених. Причина смерті з'ясовується.

У декількох в'язницях Італії в неділю і понеділок збунтувалися ув'язнені, після того як влада через епідемію коронавірусної інфекції ввела тимчасову заборону на їхні побачення з родичами.

В одній з в'язниць були захоплені заручники, їх звільнили в результаті поліцейської спецоперації. В інших в'язницях в'язні підпалювали меблі та обладнання. Повідомляється про сутички з поліцією. Кілька десятків ув'язнених втекли, пише «Радіо Свобода».

За останню добу в тюрмах Італії загинули шість ув'язнених. Причина смерті з'ясовується. Заборона на побачення — одна з серії жорстких заходів, вжитих владою Італії у зв'язку з поширенням інфекції.

Обмежений в'їзд і виїзд з Ломбардії та ряду інших територій на півночі країни.

За минулу добу коронавірус був виявлений у майже півтори тисячі жителів Італії. Понад 300 осіб з початку епідемії померли — це більше, ніж в якій-небудь іншій країні, крім Китаю.

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте сказав, що країна зараз переживає «найтемнішу годину», однак висловив упевненість, що з епідемією вдасться впоратися. Коронавірус продовжує поширюватися і в інших країнах Євросоюзу. Влада Іспанії заявила, що готова ввести надзвичайні заходи для боротьби з поширенням інфекції.

Польща і Чехія почали контролювати на кордонах автомобілі, які в'їжджають в країну — водіям і пасажирам вимірюють температуру. У вівторок лідери Євросоюзу обговорять ситуацію з коронавірусом в режимі телеконференції.

У Китаї, звідки коронавірус почав поширюватися, кількість нових випадків інфекції падає з кожним днем. За минулу добу нові випадки зафіксовані лише у місті Ухань і у людей, які приїхали з-за кордону.

Схожі новини