Передплата 2024 «Добра кухня»

ЛМР заблокувала вантажівками будівництво незаконного МАФу на пр. Чорновола

  • 09.03.2020, 16:36
  • 745

ЛМР називає рішення суддів та обласної ДАБІ аферою і звернеться до правоохоронців

Львівська міська рада готує матеріали у правоохоронні органи щодо притягнення до відповідальності працівників ДАБІ Львівської області та суддів, які приймали рішення щодо незаконного МАФу на пр. Чорновола, 57. ЛМР називає дії щодо узаконення МАФу аферою та вимагає справедливого рішення.

Як раніше повідомляв ZAXID.NET, власник МАФу на просп. Чорновола, 57 у грудні минулого року незаконно розширив будівлю до 120 м². Міська Інспекція ДАБК кілька разів штрафувала підприємство «Західуніверсал Плюс» за незаконні роботи, а власнику компанії вручили припис про демонтаж МАФу. Попри це на початку березня роботи з розширення МАФу знову відновились. Працівники «Муніципальної варти» зупинили незаконні роботи, а територію МАФу обгородили комунальним транспортом, щоб фізично унеможливити проведення робіт.

У понеділок, 9 березня, у міськраді Львова повідомили про намір звернутися до правоохоронців щодо дій Державної архітектурно будівельної інспекції області та львівських суддів, які приймали рішення щодо МАФу на проспекті Чорновола. Зокрема, у юридичному департаменті ЛМР повідомили, що самовільні роботи з розширення будівлі узаконила діями ДАБІ у Львівській області.

«Такі дії обласної ДАБІ є безпідставними і незаконними. Оскільки міська рада рішень про надання земельної ділянки в користування не приймала і дозволів на реконструкцію не видавала», — повідомили в юридичному департаменті ЛМР.

Окрім того, з 2015 року існує рішення суду, яким оформлено право власності на неіснуючий об'єкт за цією ж адресою.

Наразі представники міської ради зупинили роботи із розширення незаконної будівлі і фізично заблокували її. Однак роботи зі знесення МАФу Шевченківська адміністрація не може розпочати через ухвалу Львівського окружного адміністративного суду від 6 березня, яка скасувала рішення виконкому про демонтаж будівлі.

«Незважаючи на ці факти, виконавчі органи міської ради продовжують вживати всіх заходів для унеможливлення функціонування цієї споруди. Також будемо вимагати притягнення до відповідальності осіб, які приймали незаконні рішення. Міська Інспекція ДАБК також винесла припис про припинення незаконних робіт та про знесення об"єкта», — повідомили в юридичному департаменті ЛМР.

Юристи міськради також зазначають, що частина тимчасової споруди розташована на комунікаційних мережах міста і існує загроза їх руйнування.

ТОВ «Західуніверсал Плюс» займається роздрібною торгівлею тютюновими виробами. Власником компанії є львів'янин Володимир Сняданко.

Схожі новини