Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"У «ДНР» знищують українську мову через плани Росії забрати окуповані території", – Клімкін

  • 08.03.2020, 10:40
  • 631

Будь-яка домовленість з Росією без західних партнерів буде сприяти реалізації російського сценарію – ексміністр

Те, що у так званій «ДНР» українська мова більше не матиме статусу державної, свідчить про незмінність намірів Росії забрати окуповані території незалежно від подальшого статусу.

Про це написав ексміністр закордонних справ Павло Клімкін у Facebook, передає Главком.

«Так звана народна рада так званої „ДНР“ прийняла рішення про „зачистку“ української мови — вона вже не буде державною. Росія готується забрати ці території незалежно від подальшого статусу, і для цього будує російську реальність другого сорту», — вважає Клімкін.

За його словами, видача жителям окупованих територій російських паспортів, прийняття рішення про начебто межі так званої «ДНР» у межах Донецької області, «зачистка» свідомості — це все є елементами одного плану. А запропоновані Путіним нові правки до Конституції Р Ф це легітимізують.

«Тому будь-яка домовленість з Росією без наших західних партнерів буде сприяти реалізації російського сценарію. А першим пунктом плану буде примус до прямого діалогу з окупаційними адміністраціями РФ. Будь-які міжсобойчики з Росією завжди погано завершуються», — застеріг Клімкін.

Водночас він підкреслив: «Якщо Є С хоче прогресу по Донбасу — хай туди заходить. Це і буде достойне рішення для тих, хто претендує на лідерство на континенті».

Схожі новини