Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Дотримуйтесь верховенства права", - Світовий Конґрес Українців докоряє владі Зеленського за політично вмотивоване правосуддя

  • 07.03.2020, 11:50
  • 968

Світовий Конґрес Українців закликає президента Зеленського та новопризначений уряд уникати політично вмотивованого правосуддя, дотримуватись принципів верховенства права, курсу реформ та євроатлантичного напряму

Про це йдеться в заяві СКУ, оприлюдненій на офіційному сайті організації.

«Українська держава ризикує втратити підтримку міжнародних партнерів, якщо її політичні лідери перестануть дотримуватися принципу верховенства права, будуть використовувати правосуддя у політичних цілях та не зможуть повноцінно впровадити необхідні демократичні та економічні реформи», — йдеться в заяві.

«Надзвичайно важливо, щоб обрані та призначені державні діячі продовжували позитивний курс реформ, дотримуючись верховенства права, поважаючи права людини та уникаючи політично мотивованого правосуддя», — заявив Президент СКУ Павло Ґрод.

У заяві зазначається, що Світовий Конґрес Українців докладає всіх зусиль для посилення України як успішної, демократичної, європейської держави.

«Ми стоїмо з народом України, який захищає свою територіальну цілісність і суверенітет в ході тривалої військової, політичної та економічної агресії РФ. Cвітовий Конґрес Українців продовжить стежити за діяльністю політичних лідерів, щоб переконатися в дотриманні принципу верховенства права та у подальшій успішній реалізації євроатлантичного вектору розвитку України», — наголосили в СКУ.

Схожі новини