Передплата 2024 «Добра кухня»

У Франції кандидатом на виборах став... кіт

Має привернути увагу до проблем, із якими стикаються тварини

На місцевих виборах у Ренні (Бретань) ліва партія «Непідкорена Франція» зробила одним зі своїх кандидатів… кота. Тварина, яку назвали REC (від гасла, з яким партія йде на вибори, — Rennes Еn Сommun, «У Ренні разом»), повинна «підвищити обізнаність виборців із проблемами тварин».

Чотирилапий кандидат “агітує” проти стерилізації бездомних котів. Фото EPA
Чотирилапий кандидат “агітує” проти стерилізації бездомних котів. Фото EPA

Чотирилапого кандидата підтримують, зокрема, акти­вісти L214 Éthique & Animaux, організації, що захищає тварин. Метою їхньої з котом Реком кам­панії є, зокрема, агітація за «вжи­вання у їжу рослинного білка та заборону циркових вистав із тва­ринами». Активісти також виступа­ють проти стерилізації бездомних котів. Цей пункт, очевидно, підтри­мує кандидат Рек. «Весна надво­рі, довкола стільки гарних кішок, а вони про якусь стерилізацію торо­чать»…

Як кажуть у партії «Непідкорена Франція», навіть якщо кота оберуть депутатом місцевих органів влади, народним обранцем він не працю­ватиме («навіть якщо одержить на виборах 99,99% голосів»), оскільки, мовляв, це «символічна кандидату­ра». Утім, бурхлива діяльність бага­тьох українських депутатів не зали­шає сумніву: кіт Рек точно впорався би не гріше!

Схожі новини