Передплата 2024 «Добра кухня»

Загострення в Сирії: Ердоган зустрівся з Путіним

  • 05.03.2020, 15:33
  • 694

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вважає, що його переговори з главою Росії Володимиром Путіним полегшать ситуацію в сирійському Ідлібі.

Про це він заявив під час їхньої зустрічі в Кремлі 5 березня, повідомляють РИА Новости, інофрмує OBOZREVATEL.

Зазначимо, що російський лідер привітав свого колегу міцним рукостисканням і сказав, що Москва цінує відносини з Анкарою .

«Безсумнівно, наша сьогоднішня зустріч у зв'язку з ідлібськими переговорами має велике значення. Справді, в Ідлібі зараз дуже напружена ситуація. Весь світ спрямував свої погляди сюди. Вважаю, що кроки, які будуть зроблені сьогодні, і наші рішення полегшать ситуацію», — підкреслив Ердоган.

За словами турецького лідера, основне його завдання — розвивати відносини Москви й Анкари. Водночас він висловив упевненість, що обидві сторони в цьому досягнуть успіху.

«Зараз ми переживаємо той момент у наших відносинах, коли вони досягли піку. Це стосується й оборонної промисловості, і торгових відносин тощо. Вважаю, що ми досягнемо успіху в цій справі», — зазначив Ердоган.

Зі свого боку глава Р Ф Володимир Путін заявив, що ситуація в сирійському Ідлібі «загострилася настільки», що потребує прямої особистої розмови лідерів Росії і Туреччини.

«У нас, як завжди, є про що поговорити, ну, а зараз ситуація у відомій зоні в Ідлібі загострилася настільки, що це вимагає, безумовно, нашої прямої особистої розмови», — сказав Путін.

Схожі новини