Передплата 2024 ВЗ

Найкращий футбольний віщун – неабиякий ґазда!

Високозамківських провидців привітав легендарний форвард «Карпат» Богдан Грещак

Свої спортивні «обжинки» справили у редакції «Високого Замку» — вшанували лауреатів конкурсу футбольних провидців, який 23 рік поспіль проводить наша газета. Привітати спортивних віщунів разом із прес-аташе львівських «Карпат» Юрієм Назаркевичем (він патронує чемпіонат оракулів) завітав легендарний форвард цього клубу Богдан Грещак. Той самий, який у 1969 році разом із товаришами у складі «Карпат» здобував Кубок тодішнього СРСР. І який 50 років тому у Кубку кубків УЄФА відзначився точним ударом у ворота бухарестського «Стяуа».

Пан Богдан багато чого бачив на сво­єму футбольному віку. Але цього разу його вразило, як наші читачі, люди різно­го фаху, віку, попри свою зайнятість, не­самовито підтримують футбол спортив­ним прогнозуванням, і захоплюються ним «не на комерційній основі». За точ­ність у футбольному пророкуванні куб­ки лауреатів, медалі, редакційні суве­ніри з рук ветерана отримали колишній інженер із селища Роздолу (батьківщи­на легендарного Андрія Баля) Ярослав Навроцький, технічний директор ТзОВ «Будспорт» Степан Козак (у наших зма­ганнях бере участь його велика родина зі села Дроговижа, у тому числі його син Володимир, педагог, якого теж удосто­єно наших нагород). Фірма пана Степа­на, до речі, будує футбольні майданчи­ки зі штучним покриттям. Серед наших лауреатів — наразі безробітний Сергій Головайчук з Лопатина на Радехівщині, вчитель історії зі села Годині Мостись­кого району Тарас Калужний, провідник на залізниці Володимир Денека, лікар амбулаторії у с. Великосілки Кам’янка-Бузького району Богдан Ціхановський, технолог спільного українсько-поль­ського підприємства на Вінничинні Во­лодимир Феденишин. Про презенти для них подбали відомі у футболі люди. Се­ред них — колишній форвард «Карпат», а нині підприємець Василь Швед (батькр гравця «Селтіка» Мар’яна Шведа), ди­ректор будівельної фірми «ІММ» Михай­ло Буга, який у рідному селі Усті утри­мує самобутню футбольну команду. На наші урочистості збирався приїхати ще один лауреат — Микола Воськало із Мос­тищини, але буквально за день до вша­нування раптово помер. Учасники чемпі­онату футбольних провидців пом’янули свого колегу хвилиною мовчання і пере­дали для рідних завойовані ним останні трофеї…

Чемпіоном високозамківського ма­рафону футбольних віщунів став шкіль­ний завгосп зі села Перепільчинців на Вінниччині Валерій Скорбач. Торік він показав другий результат, а цього разу фінішним спуртом обійшов на одне очко Анатолія Богданова із райцентру Пустомитів. Пан Валерій — душа рідно­го села. Вельми позитивна людина. У п’ятий раз земляки обрали його місце­вим депутатом. Він — батько чотирьох ді­тей (один із синів брав участь в АТО). А ще наш чемпіон неабиякий ґазда: три­має на хазяйстві дві корови, два бички, чотири десятки штук птиці, доглядає за в’єтнамською свинкою, козою. Валерій знаходить час для арбітражу футболь­них матчів, колекціонування спортив­них матеріалів. Не один раз отримував виграші у лотереях. Дуже щасливий, що цього року став найкращим футболь­ним провидцем серед читачів «Високо­го Замку». Інтерв’ю з чемпіоном — у най­ближчому номері «ВЗ».

На фото: Лауреати конкурсу футбольних провидців на призи «ВЗ» разом із легендою «Карпат» Богданом Грещаком (у центрі) і прес-аташе цього клубу Юрієм Назаркевичем (зліва).

Фото автора

Схожі новини