Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ірина Геращенко виграла суд в одіозної Нелі Штепи

Ексмер Слов'янська позивалася проти ексвіцеспікера парламенту, нинішньої народної депутатки від "Європейської Солідарності" за захист честі та гідності

Народна депутатка Ірина Геращенко виграла суд першої інстанції за позовом проти неї ексміської голови Слов'янська Нелі Штепи.

Про це Ірина Геращенко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Перемога. Виграла суд першої інстанції у Неллі Штепи. Яка позивалася до мене про захист честі і гідності :), — написала Геращенко. — 17 березня — наступний суд, де проти мене судяться ексберкутівці Амброськін, Тамтура і Зінченко, також про захист своєї „честі і гідності“. Сподіваюся, ці незаконно випущені зі зали суду приїдуть на слухання з-за порєбріка. Беркутівці подали на мене в суд за те, що наша команда категорично відмовлялася включати їх в так званий список на обмін з бойовиками».

Колишня міськголова Слов’янська Неля Штепа, яку звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, подала до суду на першу віце-спікерку Ради Ірину Геращенко ще 2018 року. Штепа позивалася у Печерському районному суді Києва про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації. «Неля Штепа, яка кликала „русский мир“ на Донбас, вирішила зі мною судитися. Розглядаю ці дії „чесних і гідних“ як спроби затягти власні судові процеси», — заявила тоді еращенко.

Нагадаємо також, що Нелю Штепу звинувачували у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей. Також її звинувачували у створенні терористичної групи чи організації.

Окрім того, Штепі висували звинувачення у закликах до зміни меж території України, сприянні проведенню псевдореферендуму про відокремлення Донецької області від України, створенні умов для діяльності терористичних груп та організацій.

Схожі новини