Передплата 2024 ВЗ

Імовірність внесення Шмигаля на посаду прем'єра "дуже висока" - ЗМІ

  • 03.03.2020, 15:15
  • 555

Президент України Володимир Зеленський може в середу внести до Верховної Ради України на посаду прем'єр-міністра кандидатуру Дениса Шмигаля.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерела у фракції «Слуга народу».

«Станом на вівторок вельми висока ймовірність того, що Олексій Гончарук напише заяву про відставку, а Верховній Раді буде запропоновано кандидатуру Дениса Шмигаля», — сказав один зі співрозмовників агентства. При цьому він допустив можливість того, що «Гончарук може піти на конфлікт і розпочати самостійну політичну гру».

Співрозмовник агентства також зазначив, що раніше розглядався варіант призначення Шмигаля виконувачем обов'язків, однак від цього відмовилися, оскільки подання на призначення міністрів мають бути підписані саме прем'єр-міністром.

Шмигаля 4 лютого було призначено віцепрем'єром — міністром розвитку громад і територій. До цього з 2 серпня він працював головою Івано-Франківської обладміністрації.

За словами співрозмовників агентства, в новому уряді можуть з'явитися кілька нових віцепрем'єрів, зокрема з питань оборонної сфери, про що раніше повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія. Розглядається також варіант появи нового віцепрем'єра з економіки, але його кандидатура обговорюється.

Як вважають співрозмовники агентства, зміни також можуть стосуватися керівництва міністерств закордонних справ, оборони, соціальної політики та охорони здоров'я.

При цьому співрозмовник агентства передбачає, що процес узгодження кандидатур в уряд і пошук його конфігурації триватиме «до моменту внесення до парламенту». Він також нагадав, що паралельно з підбором людей до уряду може розпочатися і процес «кадрового оновлення Офісу президента».

Схожі новини