Передплата 2024 ВЗ

Коронавірус в Україні: Скалецька прокоментувала зараження українця Covid-19 та не виключає введення карантину

  • 03.03.2020, 14:58
  • 949

У зв'язку з першим випадком захворювання на коронавірус в Україні Міністерство охорони здоров'я не виключає введення карантину і вжиття інших подібних обмежувальних заходів.

Про це міністр Зоряна Скалецька розповіла в коментарі «Прямому».

«На сьогодні ситуація (із динамікою поширення вірусу — ред) моніториться у кожній області комісією, а також ми у центрі всю цю інформацію моніторимо і збираємо», — запевнила вона.

«На сьогодні, залежно від того, як буде змінюватись динаміка появи і захворювань на коронавірус, такі рішення (про карантин — ред) можливі і їх ймовірність нами розглядається співрозмірно з тим, які цифри будуть з'являтися на території України», — сказала Скалецька.

Також міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька наголосила, що захисні маски потрібно використовувати, як захисний засіб, за наявності симптомів ГРВі, щоб вберегти оточуючих від можливої передачі вірусу.

«Коли ми говоримо про необхідність застосовувати маски, як захисний засіб. То це коли особа вже має ознаки вірусної інфекції, для того, щоб запобігти її поширенню до моменту госпіталізації чи розміщення в ізоляції, дійсно рекомендується використовувати маску. Але, знову ж таки, ці рекомендації варто отримувати від лікаря», — сказала Скалецька.

Вона зазначила, що самостійне носіння масок без наявності ознак ГРВі, кашлю чи чхання, не є необхідним, а інколи навіть зайвим.

Також вона додала, що щоб вберегтися від коронавірусу бажано утримуватися від перебування в місцях значного скупчення людей.

«Якщо поряд є особи, які мають ознаки ГРВі, тобто лихоманка, температура, чхання і кашель, бажано дотримуватися дистанції до двох метрів, щоб унеможливити передачу вірусу. Навіть, якщо це буде грип, потрібно себе убезпечувати», — зазначила Скалецька.

Також вона зауважила, що необхідно мити руки або використовувати спиртовмісні розчини для дезінфекції рук, щоб максимально унеможливити перенесення на слизові оболонки ймовірних вірусів, які можна підхопити у громадських місцях. Потрібно дбати про своє здоров’я: здоровий сон, здорове харчування, максимальне підтримання фізичної рухливості.

«Потрібно дбати про себе і в разі, якщо є ті, чи інші симптоми, пов’язані з ГРВі звертатися до сімейного лікаря», — додала Скалецька.

Раніше повідомлялося, що в Україні зафіксовано першу людину, інфіковану коронавірусом. Хворого на коронавірус виявили внаслідок тестування у Чернівцях.

Схожі новини