Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Гончарук написав заяву про відставку - нардеп

  • 03.03.2020, 13:13
  • 882

Кабінет міністрів буде перезавантажений - прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народній депутат із фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський, передає УНН.

«Гончарук написав заяву. Кабмін буде перезавантажено», — написав Дубінський.

Потім народний депутат навів список міністрів, які будуть в оновленому уряді.

Таким чином, прем'єр-міністром стане Денис Шмигаль, Міністерство економіки очолить Тимофій Милованов, Мінфін — Ігор Уманський, у Мін'юсті залишиться Денис Малюська, Анна Новосад також має зберегти портфель міністра освіти, як і Арсен Аваков — посаду міністра внутрішніх справ.

За інформацією Дубінського, кандидат на посаду першого віце-прем'єра у новому уряді ще не знайдений.

«Нові обличчя будуть оголошені президентом сьогодні на фракції. Це: Мінветеранів, МінАПК, Мінпромисловості, Мінрегіон, МОЗ», — повідомив Дубінський, додавши, що багато вакансії ще вільні.

Він також анонсував не тільки зміну глави Мінфіну, а й звільнення глави митної служби — Максима Нефьодова.

Нагадаємо, засідання фракції партії «Слуга народу», мало відбутися вранці 3 березня, але було перенесено на вечір. Очікується присутність на ній Президента України Володимира Зеленського. Обговорюватися будуть кадрові питання в уряді. Також на фракції чекають Генерального прокурора України Руслана Рябошапку і директора НАБУ Артема Ситника.

Як повідомлялося раніше, під час брифінгу 2 березня прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що не писав жодної заяви про відставку. Однак, розмови про його відставку точаться з часу появи «плівок Гончарука». Крім того, народний депутат з фракції «Слуга народу» Арсеній Пушкаренко повідомив, що 3 березня відбудеться засідання фракції на якому обговорюватимуться кадрові питання.

Схожі новини