Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Проти голови Львівської облради відкрили кримінальне провадження

Олександра Ганущина серед інших осіб звинувачують у спробі захоплення державної влади

Про це на свой сторінці у Facebook написав сам Олександр Ганущин.

«Янукович, який ганебно утік з країни після розстрілу Небесної Сотні, вирішив нагадати про себе, — пише голова Львівської облради. — Цими днями, до мене, як до фізичної особи Ганущина О. О., надійшов запит від адвоката АО „Авер ЛЄКС“ Біленко Б. В., який виступає в інтересах В.Ф. Януковича».

За словами Олександра Ганущина, у документі зазначено, що «відкрито кримінальне провадження за фактом вчинення Турчиновим О. В., Парубієм А. В., Наливайченком В. О, Тенюхом І. Й. та іншими особами захоплення державної влади, державної зради, дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України та інших злочинів».

«Тими „іншими особами“, — уточнив очільник ЛОР, — представники четвертого президента вважають і фізичну особу Ганущина О. О., який буцімто в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року разом з „групою невстановлених осіб“ здійснили блокування військової частини А0284, що на вул. Стрийській, 88, та спробували захопити вогнепальну зброю та боєприпаси, які там зберігалися».

Реагуючи на відповідний адвокатський запит, Олександр Ганущин наголосив: що «жодній людині, а тим паче президенту-втікачу, не вдасться залякати та вчиняти політичні переслідування активних учасників Революції Гідності, чи це на Євромайдані в Києві чи у Львові».

Схожі новини