Передплата 2024 «Добрий господар»

Ще чотирьох людей в Україні перевіряють на коронавірус – МОЗ

  • 02.03.2020, 14:15
  • 510

Міністерство охорони здоров’я України перевіряє на коронавірус чотирьох осіб.

Про це на брифінгу 2 березня заявив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє Укрінформ.

«На даний момент вже проведено вісім тестів на коронавірус, вони були негативні. Зараз в лабораторії розпочато аналізи ще на чотири підозри. Три з міста Києва, і одна з Чернівецької області. У місті Києві ця підозра зафіксована в іноземців, які перебували на території України та звернулися за медичною допомогою. В Чернівцях це людина, яка повернулася з Італії», — сказав Ляшко.

За його словами, наразі разом з Держприкордонслужбою продовжується температурний скринінг. Він зазначив, що вже було перевірено близько 540 тисяч осіб.

«Усіх, у кого виявляється температура, оглядає епідеміолог та медичні працівники. Також забезпечено чергування швидких медичних допомог у найбільш потужних пропусках. У всіх інших час доїзду не перевищує 10 хвилин, для того щоб вчасно ізолювати та проконсультувати, а також зібрати зразки на дослідження у людей з температурою», — сказав він.

Також Ляшко додав, що завершення обсервації у Нових Санжарах планується на четвер 5 березня.

«Сьогодні ми маємо після ранкового огляду стабільну ситуацію, як і завжди. Симптомів вірусної респіраторної хвороби не виявлено, людей з підвищеною температурою тіла немає, всі здорові, всі очікують на завершення обсервації, яку ми плануємо провести в четвер», — додав він.

Додамо, що станом на ранок 2 березня кількість інфікованих коронавірусом Covid-19 у світу досягла 89 074 тисячі осіб, померли — 3 048, одужали — 45 110 осіб.

В Україні для запобігання занесенню коронавірусу запроваджено температурний скринінг всіх громадян, які прибувають на територію країни. Жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 на території України не зафіксовано.

Схожі новини