Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Звільнений з полону журналіст Асєєв заявив, що в рамках обміну з ОРДЛО, в Україну повернулися люди, які знущалися з інших полонених

  • 02.03.2020, 10:58
  • 855

Звільнений з полону бойовиків «ДНР» Станіслав Асєєв заявив, що в рамках обмінів в Україну повернулися люди, які знущалися з інших полонених в «Ізоляції» та підтримували бойовиків.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Про Євгена Бражникова і Олексія Кускова (обидва били мене особисто і ламали всю нашу камеру восени 17-го; Женею Ставцевим — він все ще в полоні — фактично вимили підлогу, протягнувши по всьому коридору) я також говорив президенту. Він одразу зв’язався з СБУ, де йому голосно відрапортували „Бражниковим займаємося“ — і на цьому все. Ні допитів, ні офіційної відповіді на мій запит щодо заяви на цих двох персонажів, яке я зареєстрував в СБУ ще 20 січня. Бражникова почали бити ще за наметами, як тільки нас привезли з блокпоста — тоді його врятували військові, і під конвоєм СБУ доставили до Києва. Кусков вже більше двох років на волі (його поміняли ще в грудні 17-го). У Феофанії (мабуть, прийшов провідати свого друга Бражникова) зустрів мене на першому поверсі, ляснув по плечу і мило з посмішкою запитав: „Ну, як ти? Пам’ятаєш мене?“. — Пам'ятаю, Льоша, я нічого не забуду…», — написав Асєєв у «Фейсбуці».

Станіслав Асєєв був звільнений в рамках обміну утримуваними особами на Донбасі 29 грудня 2019 року.

До затримання проросійськими бойовиками співпрацював з низкою українських медіа, зокрема — з Радіо Свобода, перебуваючи в окупованому Донецьку. Писав статті для проєкта «Радіо Донбас. Реалії» під псевдонімом «Станіслав Васін».

Схожі новини