Передплата 2024 «Добрий господар»

З 1 березня українці зможуть їздити до РФ тільки за закордонними паспортами

  • 29.02.2020, 16:15
  • 1 090

Державна прикордонна служба нагадує, що з 1 березня для поїздки до Росії потрібен закордонний паспорт

У ДПСУ зазначили, що такі нововведення позитивно вплинуть на якість та швидкість прикордонного контролю. Вони дозволять запобігти використанню підробок внутрішніх паспортів та свідоцтв про народження з огляду на низький ступінь захисту цих документів, інформує Українська правда.

Також зменшиться ймовірність незаконного вивезення неповнолітніх українців за кордон, адже відсутність фото у свідоцтвах про народження не дає можливість встановити приналежність документа конкретній дитині.

Державна прикордонна служба рекомендує громадянам України, які після 1 березня планують перетинати українсько-російський кордон, завчасно подбати про підготовку документів.

«Нагадуємо, що з 1 березня 2020 року українці не зможуть перетинати державний кордон з України в РФ на підставі паспорта громадянина України (так званого внутрішнього паспорта) або свідоцтва про народження. Відповідні зміни передбачені урядовою постановою від 18 грудня 2019 року № 1056. Громадяни України, які раніше вибули за кордон по внутрішньому паспорту чи свідоцтву про народження (для дітей до 16 років) зможуть повернутися в Україну за цими документами».

Схожі новини