Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Істотний прогрес": у МВФ задоволені переговорами з Україною

  • 29.02.2020, 11:34
  • 508

За словами постійного представника МВФ в Україні Йоста Люнгмана, у найближчі дні обговорення триватиме

У Міжнародному валютному фонді заявили про прогрес у переговорах з Україною. Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, повідомляє Reuters, інформує УНІАН.

«Команда фахівців МВФ, яка відвідала Київ, досягла істотного прогресу в обговоренні законодавчих ініціатив, спрямованих на підтримку зростання та забезпечення стабільності», — зазначив він.

Експерти ключового кредитора України — Міжнародного валютного фонду — працювали у Києві з 20 лютого.

За інформацією українського представництва Фонду, команда експертів МВФ прибула до Києва для обговорення з українською владою політики прискорення зростання економіки і забезпечення стабільності.

Україна і МВФ у грудні 2019 року досягли домовленості про нову трирічну програму розширеного фінансування обсягом 5,5 млрд. доларів.

Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів фонду, але точної дати розгляду цього питання поки що не визначено.

Голова НБУ Яків Смолій у грудні 2019 року заявляв, що рішення про нову програму може бути затверджено в першому кварталі 2020 року, а серед попередніх умов для укладення угоди він назвав прийняття в Україні законів про неможливість повернення збанкрутілого банку колишнім власникам і про обіг земель сільськогосподарського призначення.

У середині лютого президент України Володимир Зеленський зустрічався з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою в ході 56-ї Мюнхенської конференції з безпеки.

Схожі новини