Передплата 2024 «Добрий господар»

Максим Козицький був проти призначення нового голови Дрогобицької РДА, - джерело

Президент Володимир Зеленський погодив призначення Стасули Омеляна Богдановича на посаду голови Дрогобицької РДА

Як вчора писав «ВЗ», Омелян Стасула став новим головою Дрогобицької РДА.

Відомо, що голова РДА проживає у селі Унятичі Дрогобицького району, а працює методистом у Дрогобицькому районному народному домі.

Омелян Стасула — не публічна особа. Має музичну освіту. Закінчив Дрогобицьке державне музичне училище імені Василя Барвінського. Після цього здобув і вищу освіту в Дрогобицькому педагогічному університеті імені І. Франка. До його призначення на керівну посаду обов’язки голови Дрогобицької райдержадміністрації виконував перший заступник голови Руслан Щерба — доброволець, учасник бойових дій на сході України. Його кандидатура, кажуть, також розглядались на керівну посаду. Чому не пройшла? Важко сказати. Можливо, через твердий та непоступливий характер першого заступника.

За неофіційною інформацією, яку «ВЗ» отримав від джерела, яке працює в Дрогобицькій райдержадміністрації, голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький буцімто був проти призначення Омеляна Стасули. Однак в Офісі президента України прислухались до аргументів народного депутата Ореста Саламахи, який в українському парламенті представляє інтереси виборців Дрогобиччини. У Дрогобичі вважають, що саме він відіграв вирішальну роль у призначенні свого помічника на громадських засадах на посаду керівника голови райдержадміністрації.

Батько Омеляна Стасули, Богдан, увійшов в історію Франкового краю тим, що з перших днів Української Незалежності брав участь в акціях, активно боровся за повернення експропрійованого радянською владою церковного майна тому, кому вона направду належала — Українській греко-католицькій церкві. Був серед тих, хто, зайшовши багато років тому до теперішнього кафедрального храму Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, церкви Святої Трійці, закликав священнослужителів перейти до УГКЦ.

Схожі новини