Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеленський наклав вето на скасування закону про стройовий статут ЗСУ

  • 28.02.2020, 13:58
  • 695

Президент Володимир Зеленський повернув до Верховної Ради Закон " "Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про Стройовий статут Збройних Сил України" зі своїми пропозиціями.

Відповідна інформація оприлюднена в картці закону на сайті Верховної Ради, передає Укрінформ.

Зазначається, що 27 лютого закон повернуто з пропозиціями Президента та готується на розгляд з його вето.

Пропозиції Президента до закону наразі не оприлюднені.

Нагадаємо, 5 лютого Верховна Рада ухвалила Закон ««Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про Стройовий статут Збройних Сил України». Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав його 11 лютого.

Завданням цього закону є приведення нормативно-правових актів України відповідно до євроатлантичних норм та критеріїв членства в НАТО шляхом внесення змін до відповідних законодавчих та інших нормативно-правових актів України з питань, що регулюються стройовим статутом Збройних сил України.

Водночас документ законодавчо закріплює повноваження Міністерства оборони України визначати стройові прийоми і рухи військовослужбовців без зброї та зі зброєю; строї підрозділів та військових частин у пішому порядку і на машинах; порядок виконання військового вітання, проведення стройового огляду; місце Бойового Прапора військової частини у строю, порядок його внесення і винесення; обов'язки військовослужбовців перед шикуванням і в строю та вимоги до їх стройового навчання.

Цей закон спрямований на впровадження стандартів НАТО в усіх сферах військової діяльності з метою досягненню критеріїв, необхідних для набуття членства в Організації Північноатлантичного договору.

Схожі новини