Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"За нашу і вашу свободу": Порошенко розповів, як Нємцов обіцяв йому оприлюднити докази нападу армії РФ на Україну

П'ятий президент України, лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко заявив, що вбитий у Москві російський опозиціонер Борис Нємцов незадовго до вбивства обіцяв йому оприлюднити докази агресії регулярної армії РФ проти України

Про це Порошенко написав у Facebook.

«За декілька тижнів до смерті Бориса Нємцова у 2015 році я мав з ним розмову про стосунки між Україною і Росією. Борис тоді сказав мені, що має оприлюднити переконливі докази участі регулярних підрозділів російських збройних сил у війні проти України. Думаю, хтось дуже боявся, що він це зробить. Згодом Бориса вбили. І це зухвале вбивство досі не розкрито», — написав Порошенко.

П'ятий президент України також назвав Нємцова прикладом росіянина, який поважав Україну та віддано боровся за свободу і демократію у власній державі.

«За нашу і вашу свободу» — це гасло стало життєвим девізом Бориса Нємцова. Він став для нас прикладом росіянина, який з повагою ставився до України, людиною, яка віддано боролася, щоб захистити свободу і демократію у власній державі. Спочивайте з миром, Борисе! Вічна пам’ять", — написав Порошенко.

Схожі новини