Передплата 2024 «Добра кухня»

Адвокати Андрія Антоненка спростували заяви МВС про свого підзахисного у справі Шеремета

Принагідно захист пана Антоненка закликає МВС України і Національну поліцію припинити інсинуації стосовно інших підозрюваних

Адвокати Віталій Галанченко, Дмитро Круговий та Станіслав Кулик, які представляють інтереси підозрюваного у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, оприлюднили офіційну заяву, у якій спростовують повідомлення пресслужби МВС щодо поведінки їхнього підзахисного.

Цей документ опубліковано на Facebook-сторінці Free Riff.

Адвокати заперечують відмови Антоненка від проведення слідчого експерименту, від дачі показань і від одночасного допиту з Юлією Кузьменко, від тесту на детекторі брехні, а також вказують на очевидні маніпуляції правоохоронців на цих темах.

Зокрема, адвокати наполягають, що «пан Антоненко не відмовлявся від проведення слідчого експерименту 02.01.2020, а наполягав на його проведенні у присутності вільно обраного захисника, як того вимагає закон, в чому йому було відмовлено. Нагадаємо, що цю дію слідчі намагалися провести без своєчасного попередження захисників (попереджений був лише один захисник, який знаходився в Харкові і не за три дні, а в той самий день о 16:55). Після цього пропозицій щодо слідчого експерименту у встановленому порядку від них не надходило».

У заяві міститься також заклик до незалежних ЗМІ оприлюднити позицію захисту Андрія Антоненка.

Схожі новини