Передплата 2024 «Добра кухня»

Ястремська «вибила» чемпіонку Australian Open

У середу ввечері (26 лютого) українська тенісистка Даяна Ястремська в 1/8 фіналу турніру категорії Premier 5 у катарській Досі грала з фіналісткою недавнього Australian Open, іспанкою Гарбіньє Мугурусою.

А переможницю «шолому» в Мельбурні, американку Софію Кенін, Ястремська перемогла напередодні.

У другому колі турніру в Катарі Дая­на Ястремська здолала Софію Кенін із рахунком 6:3, 7:6. Перший сет 19-річ­на одеситка виграла легко, зокрема за­вдяки точній і потужній першій подачі. У другому сеті чинна чемпіонка Australian Open оговталася, взяла подачу Ястрем­ської і повела 3:0. Але українка не лише зрівняла рахунок, а й вийшла вперед — 5:3 на подачі Даяни. Утім, добити су­перницю не вийшло, і за рахунку 6:6 усе вирішилося на тайбрейку. Ястремська вела 6:2, Кенін два матчболи врятува­ла, але більше зробити не змогла — 7:4 на користь другої ракетки України. Це друга перемога Даяни над тенісисткою з топ-5 рейтингу WTA. Восени Ястрем­ська перемогла чешку Кароліну Плішко­ву з Чехії, яка тоді була у світовому рей­тингу другою.

Обігравши Кенін, Ястремська здобула свою другу перемогу над тенісистками з топ-5 рейтингу WTA. Фото champion.com.ua
Обігравши Кенін, Ястремська здобула свою другу перемогу над тенісистками з топ-5 рейтингу WTA. Фото champion.com.ua

На жаль, перша ракетка України, 25-річна Еліна Світоліна, покинула тур­нір у Досі вже після другого кола (пер­ше пропускала). Світоліна поступилася американці Аманді Анісімовій — 3:6, 3:6. Ця поразка стала для Еліни третьою по­спіль. На турнірі у Дубаї, що завершив­ся минулого тижня, Світоліна також ви­летіла у першому матчі… Очевидно, на початку сезону найкраща українська те­нісистка переживає глибоку ігрову кри­зу. Будемо сподіватися, Еліна разом зі своєю командою розбереться у ситуації і знайде з неї вихід.

Схожі новини