Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сестри Музичук – учасниці третього етапу шахового Гран-прі

Марія і Анна зіграють у Лозанні

У неділю, 1 березня, у швейцарській Лозанні стартує третій етап Гран-прі ФІДЕ. За шахівниці сядуть 12 представниць жіночої шахової еліти, які виборюватимуть право зіграти матч за світову шахову корону — з чемпіонкою світу, китаянкою Цзюй Веньцзюнь.

28 лютого Анна Музичук святкуватиме день народження. Настрій у Лозанні буде бойовим? Фото dynamo.kiev.ua
28 лютого Анна Музичук святкуватиме день народження. Настрій у Лозанні буде бойовим? Фото dynamo.kiev.ua

Цикл Гран-прі складається з чоти­рьох турнірів. Кожна шахістка вибирає з них три, на яких показала кращі ре­зультати. Переможцем Гран-прі буде та, що набере найбільше очок (зайняте на етапі місце оцінюється певною кіль­кістю балів). Наразі попереду Хампі Ко­неру (Індія), яка виграла перший етап у російському Сколково, розділила дру­ге-третє місце на другому етапі в Мона­ко і має 293 очки. У Лозанні Конеру не виступає, гратиме на останньому ета­пі у травні, на італійському острові Сар­динія.

У Лозанні, поряд із сестрами-львів'янками Анною і Марією Музичук, бороть­бу розпочнуть Цзюй Веньцзюнь і ще одна китаянка, Чжао Сюе, три росіянки — недавня претендентка на шахову ко­рону Горячкіна, Костенюк і Кашлінська, Нані Дзагнідзе (Грузія), Харіка Дронава­лі (Індія), Антуанета Стефанова (Болга­рія), Марі Себаг (Франція), Пія Крамлінг зі Швеції. Вона найстарша учасниця, су­перниці годяться їй у доньки й навіть онучки: Крамлінг скоро виповниться 57 років, і 35 із них вона виступає на різних шахових змаганнях.

А тим часом…

Кирило Шевченко, київський гросмейстер, який став студентом Львівського університету фізкуль­тури, впевнено виграв турнір у Гра­ці (Австрія). Володимир Ветошко з Городка посів третє місце на турнірі в німецькому містечку Нойштадт-ан-дер-Вайнштрасе. А 16-річний львівський майстер Данило Мосе­сов на міжнародному турнірі у чесь­кій Празі додав до свого рейтингу 14 очок.

Схожі новини