Передплата 2024 «Добра кухня»

До мерії – з чистими руками

У Львові починається кампанія тотальної дезінфекції і боротьби за чистоту

Відтепер у Львівській міській раді усі — з чистими руками. На вході до мерії встановили спеціальний дозатор (диспенсер) із антисептичною рідиною. Мити руки тепер мають усі, хто заходить до мерії.

«Ви, коли заходили в Ратушу, руки мили? — запитав міський голова Льво­ва Андрій Садовий під час позапланово­го засідання комісії ТЕБ і НС. — Там сто­їть система гігієни рук. Це важливо. Від сьогодні починаємо купувати такі систе­ми для всіх наших комунальних установ, де є великі потоки людей. Це наші ЦНА­Пи, театри, музеї, школи, комунальні за­клади. Прохання, щоб долучались усі — офісні центри, магазини».

Також у місті проводитимуть дезін­фекцію автомобільного й електротран­спорту. Усе це — на виконання Комплек­сного плану протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поши­ренню випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом. Рішення про виділення коштів на ці по­треби прийняли на комісії з питань ТЕБ і НС. Водночас у медичних закладах міс­та є понад 260 тисяч масок, біозахис­них костюмів, понад 2 100 респіраторів. Є достатній запас диспенсерів для миття рук. «Найважливіше, що залежить від нас усіх, — особиста гігієна. Потрібно баналь­но мити руки, — наголосив Андрій Садо­вий. — Старе господарське мило — краще від нього нічого не придумали. Тому для комунальних підприємств, шкіл (особли­во в їдальнях) треба дати імпульс, щоб це стало модно — мити руки».

«Є певна проблематика щодо наяв­ності тест-систем для визначення ко­ронавірусу, які мали б бути в місті, — сказав мер. — Я здивований: спалаху коронавірусу — вже два місяці, а на те­риторії Львівської області немає жодної тест-системи. Вони б мали централізо­вано надійти з Києва. Відтак звернемо­ся до наших міст-партнерів, щоб вони могли передати такі системи до Льво­ва. Багато чого маємо, але якщо буде ще потреба — будемо докуповувати. Та­кож ми говорили про закупівлю апара­та ЕКМО за 9 млн грн, який виводить лю­дей з критичних станів. Маємо отримати запити щодо таких закупівель і, відповід­но до них, будемо оперативно реагува­ти. У нас є резервний фонд, із коштами проблем немає».

На фото: Перший диспенсер із дезінфікувальною рідиною встановили на вході до Львівської міськради.

Схожі новини